dinsdag 20 mei 2014

Kompas

In het interview vertelde de desbetreffende persoon dat hij via de sociale dienst en de gemeente in contact is gekomen met Kompas.

Kompas is de Sociale Dienst voor drie gemeenten in Zuid-Limburg: de gemeenten Nuth, Simpelveld en Voerendaal. Kompas koppelt talenten van mensen aan regionale werkgevers. Wij willen werkgevers kennen en ontzorgen. En werkzoekenden ondersteunen wij bij het nemen van hun verantwoordelijkheid over de route naar werk.


Voor werkgevers en werkzoekenden

Wij zoeken werkgevers die vacatures hebben om werkzoekenden met een bijstandsuitkering een kans te willen bieden. Dit kan een tijdelijke, een betaalde of gesubsidieerde baan zijn. Mocht betaald werk nog niet mogelijk zijn, dan zoeken wij werkervaringsplaatsen of plekken voor vrijwilligerswerk.Voor de werkzoekende met een bijstandsuitkering moet het duidelijk zijn dat werken altijd voorop staat. Ook wanneer werkzoekenden beperkt inzetbaar zijn kijken wij eerst naar de mogelijkheden en kansen binnen de regionale arbeidsmarkt. Dus: wie kan werken, gaat werken. Een uitkering is tijdelijk. Kompas vraagt voor een uitkering een tegenprestatie van de werkzoekende. Zo vergroten we de kans op terugkeer naar een betaalde baan.

Werken om aan werk te komen!“Wij vragen in ruil voor een uitkering een tegenprestatie naar vermogen. Bijvoorbeeld door mensen een traject te laten volgen naar betaald werk, maar ook door zinvolle activiteiten voor de gemeenschap te laten doen. De meesten vinden dit heel normaal.” 



http://www.isd-kompas.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten