maandag 12 mei 2014

HR18 Ehtiek en diversiteit 2

 N.a.v. het college het belang  van erkenning denk je na over de volgende vraag: Op welke gebieden heeft jouw groepering absoluut erkenning nodig (m.a.w. wat moet er erkend worden) en door wie moet dat erkend worden?  Waar bestaat de erkenning dan uit?

Op welke gebieden heeft de doelgroep minima absoluut erkenning nodig, dus wat moet er erkend worden?:
Voor de doelgroep minima zijn wij als groep zijnde het eens over het feit dat er meer erkenning moet komen voor de minima’ s. Deze erkenning moet komen voor het feit dat veel minima’ s in moeilijke omstandigheden moeten leven en hiervoor is doorzettingsvermogen wel de doorslaggevende factor. De omstandigheden waarmee zij rond moeten meer zichtbaar worden voor de maatschappij zodat er ook een ander beeld kan ontstaan over de doelgroep minima.

En door wie moet dit erkend worden?:
Overheid – Zij moeten meer erkenning hebben voor de financiële problemen en situaties waar veel mensen in de minima in verkeren. Hierbij zou ook meer naar de persoon gekeken moeten worden, en hierbij dan ook met name kijkend naar de positieve kant van een persoon in de minima.

Samenleving – Er zal meer erkenning moeten komen voor de omstandigheden waarin mensen in de minima moeten leven en hoeveel doorzettingsvermogen hierbij nodig is om niet de hoop op te geven.

Stichtingen – Zullen meer erkenning moeten hebben voor de persoon en zijn/haar positieve kwaliteiten in plaats van zich te focussen op de negatieve kanten van deze persoon.

Organisaties – Zullen juist naar de sterke kanten moeten kijken van de personen in de minima (vb. doorzettingsvermogen). Met deze sterke kwaliteit zal vervolgens iets gedaan moeten worden.


Waar bestaat deze erkenning uit?
De erkenning zal met name bestaan uit:
-respect voor de mensen in deze doelgroep.
- waardering voor hun sterke kwaliteiten, dus bijvoorbeeld doorzettingsvermogen.
- er zal meer rekening moeten worden gehouden met de persoonlijke omstandigheden waarin iemand zich begeeft.

- Er zal meer naar de persoon gekeken moeten worden in plaats van naar zijn cijfers zoals bijvoorbeeld zijn afschriften, schulden etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten